Green Key

 

 

Accommodatie met oog voor natuur en milieu

Of u nu allen of met familie of vrienden bij ons verblijft, het laatste waar u wellicht aan denkt is de natuur en het milieu. Begrijpelijk, maar zonder dat u het zult merken, draagt u tijdens uw verblijf tóch een steentje bij. Dit komt doordat wij diverse duurzame maatregelen hebben genomen met een groots effect, zónder dat u daar hinder van ondervindt. Daarom zijn wij aangesloten bij Green Key.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een recreatiebedrijf heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de gouden Green Key.

In de praktijk
Moet u nu tijdens uw verblijf extra letten op het verbruik van water? Of rekening houden met bijzondere regels? Nee. De duurzame oplossingen die wij hebben ingevoerd, hebben geen invloed op uw verblijf of uw gevoel van comfort. Ongemerkt zult u uw steentje bijdragen. Als Green Key gecertificeerde Bed & Breakfast sparen wij het milieu onder andere door minder gas, water en elektra te verbruiken en het afval te scheiden.

Maar u doet meer. Zo gebruikt u door de waterbesparende kranen minder water, maar wel zo dat u niet onder een klein straaltje hoeft te douchen. U kunt ’s avonds gezellig een spelletje spelen, terwijl alle kamers worden verlicht door LED lampen. En na uw vertrek maken wij uw accommodatie schoon met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Te warm of te koud zult u het niet snel krijgen, wij letten erop dat de verwarming of airconditioning op de juiste tijden aan of uit gaat. Zo heeft u gegarandeerd een onvergetelijk verblijf met z’n allen en heeft u tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan de status van natuur en milieu!

Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst
Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen.
Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.